25 května 2007

 

BFU v akci: Rychla odpoved

Opravdu nevim, kde se to v tech lidech bere. Nejdriv mi napise dement, ze jestli mu to pobezi na jeho uzasnym hardwaru. Tak ho odkazu na stranku se systemovymi pozadavky. Jako by si to nemohl najit pres google. Pak se me dement pta, jestli jeho OMAP procesor je procesor zalozenej na ARM. A ze pry neni moc technicky zalozenej. Na to se ho zeptam, co je technickyho na pouzivani googlu a vlozeni "ti omap processor" a odpoved najde na prvnim odkazu, coz je odkaz na wikipedii.

Po 12 dnech napise, ze program odinstaloval, ale ze mu zustala ikonka ve slozce Programy, ktera nefunguje, a ze jako jestli to musi smazat rucne. Jenze v tu dobu jsem byl zrovna mimo Internet, takze jsem mu nemohl odpovedet. Po trech dnech dalsi mail, kde urguje svuj pozadavek. Zrovna mam na starosti daleko dulezitejsi veci jako je napr. presun me malickosti pres ocean. No a po 4 dalsich dnech zase email, kde se divi, ze predtim jsem mu odpovedel hned a ted nic.

Opravdu nevim, kam na to ti lide chodi, ze si mysli, ze nedelam nic jinyho, nez ze cekam na maily BFU, abych jim mohl okamzite odpovedet. Jasny, ja preci nemam nic jinyho na praci nez odpovidat na dementni dotazy, na ktery uz jsou odpovedi na webu. Stacilo by jen pouzit vyhledavac... Ale dement tohle nikdy neudela, protoze je dement.

23 května 2007

 

Manuál je pro(od) blbce

Před rokem jsem si řekl, že už nikomu nebudu dávat dohromady počítač. Kromě spousty potencionálních problémů z toho nic pořádnýho stejně nekouká. Vydržel jsem to dlouho, občas jsem i něco doporučil, ale sestavení a následné řešení závažných problému (ty ikonky jsou malé, předtím jsem měl větší) přehodil na někoho jiného (zdravím Radka :-P ). No a teď jsem se do toho pustil zase a stavím PC pro sestřenku.

Kancelářský komp, základní deska s integrovanou grafikou, levný procesor a pořádný zdroj. Ideální kancelářská sestava. Předchozí zkušenosti mě naučili, tak před instalací do skříně zkusím funkčnost základních komponent. Do základní desky dám procesor, na něj chladič a přidám paměti. Připojím zdroj a monitor a šroubovákem zapínám. Nic. Paráda. Po kontrole zapojení zjistím, že jsem nezapojil přídavné napájení. Zapojuji a přichází na řadu startovací nářadí. Zase nic. OK, tak teda zkusím potupně projít manuál. Všechno zapojeno správně, paměť doporučena dávat do prvního nebo druhého slotu (je v prvním). Reset BIOSu nic nemůže zkazit. Pořád nic. No tak zkusím zapojit PC speaker. Beeeeeep, beep, beep. Á, to vypadá na problém s integrovanou grafikou. Externí nemám, tak další študování manuálu. Nic jsem tam nenašel, tak jsem ještě jen tak zkusil zapojit paměť do třetího slotu - no a naběhlo to.

Grrr, to by mě zajímalo, kterej dement ten manuál psal. Hodinu jsem ho pročítal a nakonec mi pomohla taková blbost :-(


No a po nastavení a uložení BIOSu už to chodí i s pamětí v prvním nebo druhém slotu. Tak nevím, jestli se deska potřebovala nejdříve pořádně probrat...

09 května 2007

 

Dementni e-maily

E-mailujete? Posilate radoby vtipne obrazky kamaradum? Tydne jeden? Dva? Denne jeden? Dva? Tri? A co prezentace v PowerPointu? Nebo treba obrazky ve Wordu? Nahotinky? A co takhle maily, kde na konci stoji, posli to dalsim deseti lidem, at neprerusis retez? Je to preci tak snadne, klik, klik a uz to jede. Sto lidem najednou, mamo. Ovladat pocitac je tak snadne!

Ale me uz to vazne sere. Kazdou chvili mi nekdo posila nejakou prezentaci v PowerPointu. Nebo treba neco ve Wordu. A ja jsem to vubec nechtel. Jestli si mysli, ze je muj zivot fadni a ze se budu kralovsky bavit pri cteni wordovskeho dokumentu, jehoz obsah uz je stejne starej (kolovalo to pred 2 rokama a ani predtim to nebylo vtipny), tak se pletou. Cumet na nejaky PowerPoint a koukat na neco co ma byt desna sranda taky nepatri k cinnostem, kterymi si kratim volne (ne dlouhe!) chvile. Ja se bavim jinak a vyznavam jiny druh humoru. A PowerPoint ani Word mezi ne rozhodne nepatri.

Byl bych tisickrat radsi, kdyby sedli na napsali: Jak se mas? Ja delam tohle a co ty? U nas je tohle novy, jak u tebe? To bych si precetl radsi, nez cumet na 8 krat preposlany email, kde jsou adresy asi ticice lidi, ktery neznam, ale u kterych bezpecne vim, ze o kompech vedi kulovy a ze se jim diky tomu preposilani jednou dostane muj email do seznamu kontaktu a ze az se zase objevi nejaky cerv, takze mi od nich prijde vir. Pripadne, ze se tenhle mail jednou dostane do ruky nejakymu spamerovi...

Mlatit to hlava nehlava!

05 května 2007

 

BFU v akci: Potiz s novym releasem

Dnesni dil serialu o BFU se bude tykat novych releasu, neboli vydani. Ve svych volnych chvilich jsem si nasel trochu casu a dodelal a vydal jsem novou verzi jednoho programu. Jednou z mala funkci, ktere program umi, je otaceni obrazovky o 90 stupnu doleva prip. doprava, neboli prepinani landscape a portrait modu. Kdyz chce clovek prepinat, tak otaci bud jen doleva a zpet nebo doprava a zpet. Takze funkce funguje (stejne jako telefonista telefonuje) tak, ze pri prvnim vyberu se obrazovka otoci tam a pri druhym zpatky. Jasny jak facka.

A co na to BFU (zdravime Otu Cerneho)? No napise mi feature request, ze chce, aby se funkce rotace obrazovky chovala tak, aby se to otocilo tam a pak zpatky. Tak to ten dement ani nevyzkousi a uz pise. A jeste se snazi delat dojem tim, ze mi to navrhuje jako registry tweak...

Druhej expert mi zase pise, ze muj program ma po soft-resetu nejaky spatny pozadi. No jo ma. Ale taky uz od minuly verze funguje "hack", ktery to dokaze opravit. Staci si to precist na domovsky strance projektu. Proc tam asi davam link na webovky projektu, co? Tak mu napisu, at se tam podiva. Odpoved? Ja jsem to zkusil, ale nefunguje to. Proc? No protoze tam dement dal moc maly cislo - nejspis v dusledku toho, ze si to poradne neprecetl. Takovymhle dementum neni pomoci. A kdo by jim vubec pomahal, ne?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?