25 října 2007

 

BFU v akci: extra dement

Tak jo, dneska to bylo fakt tezky. Cely to zacalo takhle. Pred 10 dny napsala zenska, zda muj program umi omezit pocet stahnutych polozek. A jelikoz bylo fakt moc prace, tak jsem ji neodpovedel. Dneska dorazil mail, ze prej jestli jsem cetl jeji mail - cela nervni, ze neodpovidam. Ze pry chce muj program pouzit ve svy spolecnosti, pochopitelne nenabizi zadny prachy apod. proste zadara to pouzije. No ok, to je mi jedno.

Opet se pta, zda jde omezit pocet stahnutejch polozek, ze pry zkusila nastavit SearchLimit, ale nic to nedela. Toz ji pisu. Nastavit limit v soucasny verzi nijak nejde, ale v novy to pujde. A pokud chce tweakovat, at mrkne na stranku s FAQ, kde to je vsechno popsany. Na cez mi prijde mail, ze jak to pujde omezit v novy verzi. A ze zase zkusila nastavit Search Value vsude a ze to porad nefunguje. Tak je blba nebo necte nebo co uz? Jasne je tam napsany, kde to ma vytvorit a ze to omezuje vyhledavani a ne zadny stahovani feedu. A prej jestli neco neprehlidla.

To bych rekl, ze neco prehlidla, ze nema mozek - a uplne se mi dere na mysl damske prirozeni. Dementka nad vsechny dementy.

19 října 2007

 

DFUS: Ucitel je blbec

Opet tu mame horni trojuhlenikou matici a zpetne dosazeni. Takze divcina to spocita, vyjde ji reseni (x, y, z) = (-1, 6, 3). Bohuzel je to spatne (ale dobrym postupem), proste se sekla. Tri krat tri neni sest, ale devet. Nicmene, jako vysledek uvede (x, y, z) = (0.5, 3, 3), co je spravne reseni. No jo, ty ucitele jsou dneska tak blby, ze to nekontrolujou... To se holka sekla...

 

DFUS: Uroky v bance

Skolni priklad na urok. Dam do banky prachy s nejakou urokovou sazbou, kolik tam mam po x letech? Prip. se to da otocit, aby to bylo zajimavejsi. Kdyz mam po x letech tolik penez a mel jsem takovouhle urokovou sazbu, kolik jsem tam dal?

A jak to vypada v praxi. Po 5 letech s 2% urokovou sazbou je na ucte 11 000. Kolik jsme tam dali? Predpokladame jednoduchou urokovou sazbu (odpoved je 10 000). No studentikum bezne vychazi ze tam dali pres 20 000. Nechapu, jak to tdy muze fungovat, takhle by je obral kde kdo na kazdym rohu. Chtelo by to lehce myslet, jenze to by je asi bolelo...

 

DFUS: Jak si ulehcit praci v testu

Reseni soustav rovnic gaussovou eliminaci probiha tak, ze se matice prevede do horni trojuhelnikovy a pak se pouzije zpetna substituce pro vypocet jednotlivych neznamych (velice trivialni ukon).

Je zname, ze US studenti neumi pocitat se zlomky. Ok, takze dostanou test, kde zadny zlomky nejsou. Matici dostanou rovnou v horni trojuhelnikovy a ocekava se, ze proste dosadi a vypocitaji jednotlivy promenny, coz jak jsme naznacili v uvodu je silne primitivni. Pochopitelne se najdou dementi, co ty rovnice zacnou delit ruznyma cislama, aby jim tam zrovna vysly zlomky a s tema se pak snazi pocitat, i kdyz to neumi. Tim si pridelaji praci a jeste je to vina ucitele, ze to blbe zadal. To je preci jasny! A pritom se po nich chce tak elementarni ukon jako je vynasobeni cisel do deseti a jejich secteni.

Oni jsou proste chudacci. "Podivejte tady jsou zlomky a s tema je tak tezky pocitat." DEMENTI!

18 října 2007

 

DFUS: studenti mailuji

Posilate maily? Asi jo. Kazdy slusne vychovany clovek na uvod pozdravi. Zformuluje dotaz, prani, pribeh, co chces sdelit, podepise se. Normalni lidi pouzivaji interpunkci, velka pismena, tecku za vetou, velky pismeno, tam kde ma bejt - treba na zacatku vety. Kdyz dostanete email, kde jsou odstavce oddeleny mezerou, hovorime o stesti.

Jak to vypada v US? Otresne. Bezne nikdo nepozdravi, no dobra to by se jeste dalo. Rovnou zacnou psat, vsechno malyma pismenama, zadny carky, tecky. Vety neexistuji. Bezne dostanete jednu silene dlouho radku, kde je vsechno, napr. 8 dotazu. Taky by to mohli napsat do samostatnych radku/odstavcu, aby na to clovek mohl dobre odpovidat. Kdyz se student podepise, mame aspon trochu kliku, ze vime kdo to je a lze odpovedet. Ono je preci jasny, ze kdyz mi nekdo napise z adresy hotgirl78@hotmail.com, tak presne vim, jaky student to je a na co ho ucim. Preci ten na druhym konci je jasnovidec a vidi me, ze sedim za svym kompem a pisu mu.

Lze mluvit o zazraku, ze aspon zanechavaji historii. Ovsem ta se jejich dementnimi klienty (patrne webovymi) deformuje opet do jednoho souvisleho radku, takze v tom clovek po dvou odpovedich fakt nic nenajde.

No co budu dal povidat - dementi prvni tridy. aSIjIMzACNUpSATpODOBNYMsTYLEM.

14 října 2007

 

BFU v akci: ja chci barvu!

Tak mi zase napsal nejakej dement. Prej chce zmenit barvicku, protoze mu to na WM6 nesouhlasi s tematkem. No jiste, ze ne, protoze jak je napsano na webu, WM6 nepodporujeme do doby nez bude emulator, prip. zarizeni s WM6 na stole. A to zatim neni. Toz pisu, ze barva jde zmenit jen u menu (coz je pravda a je to napsano na webu). On zpatky, ze v konfigu to neni. Bodejt by to tam bylo, kdyz se to dela pres registry! LIDE CTETE, kurva uz...

12 října 2007

 

Byrokracie kvete

Bylo nebylo, jednoho krasneho podzimniho dne byl otevren webovy obchod - takova mini vecicka rodinneho razu. No a aby ho lidi v te prehrzli vitualnich kseftu nasli, chteli jsme indexovat jeho obsah pres zbozi.cz. K tomu staci vygenerovat jeden XML soubor podle navodu a vyplnit formular na webu, odeslat a trada. Potud vse jednoduche.

Dalsi faze je overeni obchodu. Toz nejdriv pisou, ze tam nemame ICO. Toz doplnime. Dalsi den, ze pry chybi telefonicky kontakt. Tak doplnime. Ale jako nechapu, ze nenapisou: chybi vam tam tohle, tohle a tohle. Doplnete a bude to ok. Usetrili by praci sobe i nam. Ale to ne. Oni to budou posilat po jednotlivych kusech. Dementi!

11 října 2007

 

Co český mobilní operátor, to dement

Poslední dobou mi připadá, že se mobilní operátoři zbláznili a chtějí "odrbat" zákazníky bez jakýchkoliv servítek. A ještě po odhalení dělají blbce z lidí a v klidu jim to prochází :-(

1) T-Mobile
V době letních prázdnin se provalila na růžového operátora skutečnost, že zákazníkům automaticky zapíná služby, nechá je 2 měsíce zdarma a pak je začne v klidu účtovat. Společnost se bránila, že je to služba zákazníkům, ti jsou informováni a že jí mohou vypnout, pokud jí nechtějí. Ano menším písmem jste to mohli najít na nějaké faktuře, případně jste dostali SMS. Vaše smůla, že když máte cca 2 dny vypnutý telefon, tak se SMS zahodí jako nedoručená :-( Až po větší kritice a uveřejnění článků na netu začal operátor peníze vracet (a stejně jste se u toho ještě museli hádat, že jste si tu službu nezapnuli sami).

Další specialitou je dlouhodobá chyba v systému. Faktury o pár korun utíkají, jednou támhle, podruhé jinde. Musíte reklamovat. Když je reklamace milostivě uznána, tak dostanete zpátky peníze za měsíc. Chcete opravenou fakturu? Dostanete odpověď, že to nedělají. Co to je za blbost? Když něco podělám, tak se to snad snažím rychle a k spokojenosti zákazníka vyřešit... A stačilo by jeden měsíc nezaplatit celou fakturu za volání a hned vám zablokují služby. Dementi!!!

2) O2 (a asi i Vodafone)
Díky aktuálnímu problému dalšího operátora píšu tenhle článek. Málokdo má dneska aktivní hlasovou schránku. Žere to peníze a stejně tam nikdo nenechá zprávu. Vždy jí stačilo deaktivovat a byl klid. Teď tu máme novinku. Deaktivujete si schránku a volajícím to pořád žere peníze. Jak to? No vaše chyba, vždyť jste si nezrušili přesměrování... Jasně lidi jsou dementní a chtějí zachovat přesměrování do neexistující hlasové schránky.

No a víc operátorů tu nemáme, takže není kam utéct :-(

03 října 2007

 

BFU v akci: mailing list

Nas serial posledni dobou lehce stagnoval a mohlo by se proto zdat, ze dementi nejsou nebo ze jich ubyva. Pravda je takova, ze dementu je porad dost akorat, ze byli nekde zalezli a nedavali o sobe vedet. Posledni 2 dny mam pocit, ze se roji jako vcely (vcely prominou)...

Tak k veci. Mame vyvojare. Dela ve svym volnym case takovej popularnejsi software. K software je vytvoren mailing list, kde lze hlasit chyby, kde se probira vyvoj, atd. Jak to vypada na kulturnich mailing listech.

Nekdo ma problem. Tak napise emailovou adresu, v subjectu shrne co je za problem, v mailu popise co delal, co ocekaval a co to neudelalo nebo udelalo a nemelo a proc. Proste pokud jde o chybu, tak jak ji replikovat. Pokud jde o rozsireni, jak si to predstavuje, atd. Na to nekdo odpovi (proste reply na zpravu) a uz se nam tu tvori vlakno.

Nekdo dalsi ma neco jineho na srdci, tak nova zprava, novy subject, nove vlakno a vsechno jede jako na dratkach. Zpetne dohledavani je hracka, setri praci, penize i cas. No proste znacka ideal.

Jak to vypada na mailing listu s BFU? Nekdo napise obecny mail se zpravou o tom, jak je na tom vyvoj. Dement na to hodi reply a pta se, jak nakonfigurovat proxy server, ze pouziva tzones a program se nechce pripojit. Na to mu jinej dement, odpovi (reply) ze v novy vyvojovy verzi nejde schovavani polozek - i kdyz vyvojar predtim oznamil, ze vyvojova verze nema vsechny feature, jako posledni verze (a napise proc). Na cez dalsi dement napise, ze kde je instalator - coze? atd., atd. takze tu mame jedno vlakno, ve kterym je paty pres devaty a vyvojari starej se. A co vyvojar? Povidam: "Chcipnete v kreci a seru na vas zvysoka, dementi zkurveny."

This page is powered by Blogger. Isn't yours?