03 října 2007

 

BFU v akci: mailing list

Nas serial posledni dobou lehce stagnoval a mohlo by se proto zdat, ze dementi nejsou nebo ze jich ubyva. Pravda je takova, ze dementu je porad dost akorat, ze byli nekde zalezli a nedavali o sobe vedet. Posledni 2 dny mam pocit, ze se roji jako vcely (vcely prominou)...

Tak k veci. Mame vyvojare. Dela ve svym volnym case takovej popularnejsi software. K software je vytvoren mailing list, kde lze hlasit chyby, kde se probira vyvoj, atd. Jak to vypada na kulturnich mailing listech.

Nekdo ma problem. Tak napise emailovou adresu, v subjectu shrne co je za problem, v mailu popise co delal, co ocekaval a co to neudelalo nebo udelalo a nemelo a proc. Proste pokud jde o chybu, tak jak ji replikovat. Pokud jde o rozsireni, jak si to predstavuje, atd. Na to nekdo odpovi (proste reply na zpravu) a uz se nam tu tvori vlakno.

Nekdo dalsi ma neco jineho na srdci, tak nova zprava, novy subject, nove vlakno a vsechno jede jako na dratkach. Zpetne dohledavani je hracka, setri praci, penize i cas. No proste znacka ideal.

Jak to vypada na mailing listu s BFU? Nekdo napise obecny mail se zpravou o tom, jak je na tom vyvoj. Dement na to hodi reply a pta se, jak nakonfigurovat proxy server, ze pouziva tzones a program se nechce pripojit. Na to mu jinej dement, odpovi (reply) ze v novy vyvojovy verzi nejde schovavani polozek - i kdyz vyvojar predtim oznamil, ze vyvojova verze nema vsechny feature, jako posledni verze (a napise proc). Na cez dalsi dement napise, ze kde je instalator - coze? atd., atd. takze tu mame jedno vlakno, ve kterym je paty pres devaty a vyvojari starej se. A co vyvojar? Povidam: "Chcipnete v kreci a seru na vas zvysoka, dementi zkurveny."

Komentáře: Okomentovat



<< Domu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?