18 července 2007

 

Dementni fax

Patrime mezi ty nestastne lidi, kteri misto aby techniku ovladali, jsou technikou ovladani. Mezi nase utiskovatele patri mnoho zarizeni a jednim z nich je FAX. Je potreba. Zakaznici nam faxuji ruzne dokumenty, abysme za nimi nemuseli jezdit. Setrime tak cas i penize.

Nas fax je certovo kvitko. Je to kombinovany s telefonem, kompaktni a ma to spoustu jinych marketingovych nalepek. Proste, kdo to nema, jakoby nezil. My ho mame. A nezijeme v klidu. Fax ma tak dementni podavac papiru, ze je zazrak, kdyz si to vezme papir. Faze jedna: napozicovani papiru je celkem uspesna, ale pak kdyz se ma tisknout, tak papir dovnitr nejde a dal to netiskne. Nastesti vyrobce udelal funkci, ze kdyz se teda netiskne, tak to ulozime do pameti, aby se to dalo pozdeji vytisknout.

Dneska zrovna jeden zakaznik faxoval. A fax mel svuj den. Fax prichazi. Papir se pozicuje. Fax se chce tisknout. Nic. Takze konci s tim, ze fax je v pameti a pak si to uzivateli vytiskni z pameti. Zarizeni pipa, abysme si vsimli, ze s nim neco mame udelat. Tak jo. Na faxu je nekolik cudliku: telefonni cast (cisla, # a *), help, sipka nahoru, dolu, kolecko, stop, start, adresar, menu, quick scan, play, record, erase.

Takze vzhuru do tisku. Mackam start. Nic. Play. Nic. Stop? Taky nic. Kolecko by mohlo listovat menu. Ne listuje adresarem. Sipky nahoru dolu meni hlasitost. Help prochazi menu, kde je polozka prijem faxu. Ze by to bylo ono? Zadny enter tu neni, tak mackam start. Nic. Vyzkousim co se da, ale s nulovym vysledkem. Tak zkusim vsechno na vsechno, wokna a par her me vycvicilo. A nezustal on vevnitr nejaky zmuchlany papir? Tak to otviram. Koukam, ze tiskova paska je nejaka nerovna. Tak ji narovnam. Zavru to. Fax se snazi vytisknout to, co je v pameti. Tak takhle se na to musi! No ale fax ma svuj den, pokus o dalsi tisk je neuspesny. Takze otviram a zaviram znova. Zkusime dalsi pokus jen s jednim papirem. Nic! Zadny tisk, zadne pozicovani, zadne snahy. Nic! WTF? Tak otviram a zkousim laborovat s paskou, treba to pomuze. Porad nic. No sakra! Tak zkousim zase mackat tlacitka. Makam i start. Zacina to tisknout. No tak to me ho teda vyndej! Predtim nic a ted tisk. Nastesti se to ted konecne podarilo vytisknout. Proklinam vyrobce a odchazim stredem...

Komentáře: Okomentovat



<< Domu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?