18 prosince 2006

 

Logodement

Dodelavam disertacni praci a doladuju ji typograficky. Skola predepisuje vzhled desek a prvni stranky. Skola si nechala za tezky prachy navrhnout logo. Je navrzeno tak, ze v leve casti je cmaranice znaku skoly a vpravo jsou tri kratky radky textu (nazev skoly). Ono neni spatne. Kdyz je napr. samo na strance. Kdyz ho date k levemu kraji, tak potrebujete protivahu na prave strane (logo pusobi tezce). Na hlavickovem papire tam napr. date adresu skoly. Nebo kdyz zarovnam cast s logem vlevo, tak jinou cast vhodne zarovnam vpravo, aby byl material po obou stranach v rovnovaze. Aby to pusobilo vyvazene a lahodilo to oku. Jednoduchy.

V doporuceni na prvni stranu a desky je vse (tzn. logo, nazvy prace, autora, fakulty, atd.) zarovnano na stred. Zacina to logem, pak to pokracuje nazvama. Jako kdyby to logo bylo symetricky podle svisle stredove osy, tak ok. Jenze ono neni, takze to cele pusobi velice. No dementne. Blejt se mi z toho chce, co mi tu nuti. To musel delat nejspis nejaky chory mozek. O tom, ze font v logu a zbylem "textu" je uplne jiny a vubec se k sobe nehodi, radsi ani nemluvim. Jako nejsem vytvarne vzdelanej, ale tohle je opravdu moc. To i ty nejodflaklejsi semestralky meli hezci prvni stranu nez je tohle. A ze jsem jich par opravdu vytecnych videl.

Uplne se bojim to dat do disertace. Kdyz to oponent dostane do ruky, prvni co se mu stane bude, ze se pobleje od hlavy k pate a uhnijou mu strachem obe ruce. Trikrat hanba za takovou doporucenou upravu! FUUUUJ!

Komentáře: Okomentovat



<< Domu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?