15 září 2006

 

Subjecty v mailech

Posíláte e-maily? Vyplňujete pole subject (česky předmet)? Ne? Tak slyšte příběh, který se stal nestal.

Takže opět tu máme vývojáře software. Software už je celkem populární a tak chodí chybová hlášení z různých koutů světa od různých lidí s různým vzděláním. A protože vývojář je uvědomělý a chce, aby měl při práci co nejméně překážek, tak na stránkách s produktem popíše, jak hlásit chyby. Jelikož zažil několik hodně obtížných systémů hlášení chyb, nechce své uživatele takto zatěžovat. Požaduje jen několik málo věcí:
Dáme si příklad, jak by to mohlo vypadat.

Subject: tvůj skvělý soft verze X.Y.Z: nefunguje přidávaní koblih

Ahoj!

Když se pokusím přidat koblihu z adresy adresa, tak mi to spadne. Nehodí to žádnou chybu a program se ukončí. Dělá to vždycky. Zkusil jsem i tohle a pořád nic. Můžeš na to kouknout, kde je problém?

Díky,
--
Hlásič chyby


A co na to vývojář? Má adresář v poštovnim programu, který obsahuje maily týkající se jeho skvělého programu. Plus má filtr, aby když je v subjectu jméno jeho skvělého programu, tak aby se tam email automaticky přesunul - klasický třídění pošty. Práce je snadná, všechno je po kupě, nezdržuje ho prohledávání a opětovné pročítání mailů. Podle subjectu rychle vyhledá, zda už se chybou zabýval, a ví co v mailu je. Program nevyvíjí na plný úvazek, ale ve volném čase, takže někdy uběhne pár dní, kdy se k mailu vrátí a už neví, co tam bylo, ale podle subjectu to pozná. Mezitím přijdou další maily, takže tento se mezi nimi může ztratit.

No a teď ukázky, jak to může vypadat v praxi:
Může být hůř? Muže!
Podrženo a sečneno - dementi.

Komentáře: Okomentovat



<< Domu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?