26 září 2006

 

BFU v akci: stahujeme/instalujeme software

Poslední dobou je na anti-dementí frontě relativní klid. To ale neznamená, že dementi spí nebo že by jich ubývalo. Dnes by klid narušen dalším z řady dementů.

Začneme jako vždy úvodem do problému. Takže děláte soft, který je lokalizovaný do několika jazyků. Pro každý jazyk je připravena specialní verze. Všechny verze umístíte na jedno místo na webu, odkud je možné je stáhnout. Jelikož ale lokalizaci připravují jiní lidé než vy, tak udělate speciální stránku, ktará slouží jako zdroj, odkud si lokalizátoři stahují zdrojáky, aby je mohli lokalizovat. Na první místo na stránce napíšete, že stránka slouží lidem, kteří lokalizují nebo chtějí udělat novou lokalizaci. Plus tam jsou návody, jak lokalizace probíhá, aby nově příchozí věděli do čeho jdou.

A co se nestane. Napíše vám nějakej tydýt, že si stáhl anglickou verzi, stáhl si zdrojáky a nahrál je do adresáře, kam to nainstaloval a diví se, že to neni lokalizovaný. No bodejť by bylo, že? A kde přišel na to, že to má právě takhle s timhle softem udělat? Čili (a modří už vědí) dement.

Komentáře: Okomentovat



<< Domu

This page is powered by Blogger. Isn't yours?