28 ledna 2007

 

Nefunguje!

Precetl jsem si clanek o Vasem programu v casopise C a myslim, ze je to super program. Nainstaloval jsem si nemeckou verzi, ale program nefunguje. S programem neni dodavana zadna napoveda, je nekde jinde popis, jak s nim zachazet?

Ocenim vasi spolupraci a pripadne poslu dotaci.

Ted par faktu. Posledni verze toho programu je venku dyl nez pul roku, za tu doby si ji stahlo pres 30 tisic lidi a zadnej nenapsal, ze by program nefungoval. Ono vubec jako je preci bezny davat ven programy, ktery nefungujou. Proste nahodna binarni smesice 1 a 0. To zalepime do nejakyho jako instalatoru, udelame tomu web a vsechno okolo. Ale program nefunguje. Tak se to dneska dela. Ani nemusite byt programator...

Ja ten program denne pouzivam a muzu potvrdit, ze NEFUNGUJE. Vubec. Nejde to instalovat, nejde nic. Tak se to dneska dela. Fake screenshoty, marketing fake produktu a vubec ty desitky lidi, co o tom pisou - vsechny jsem je podplatil, aby se tisice jinych lidi tenhle NEFUNGUJICI program stahli a napalili se. To je totiz desna legrace...

A vyhrozovani dotacema, to uz tady bylo tolikrat...

Ale mezi nami. Ja vim, proc mu ten program nefunguje. Ja jsem tam totiz naprogramoval anti-dementi rutinu, ktera zjisti, jestli je uzivatel dement, a kdyz jo, tak mu program nebude fungovat. TAK JE TO!

10 ledna 2007

 

Mrzaceni vtipu

Neni nic horsiho nez kdyz nekdo vezme dobry vtip a zkurvi ho pridanim sprostych slov a tim v nem zabije vse, co v tom vtipu je.

Priklad zkurveneho vtipu:

Co znamena GPS?
Gde Pica Su.


Spravna verze (inteligentni a ne pro vulgarni primitivy):

Co znamena GPS?
Gde Proboha Sem!

Takhle zkurvit vtip dokaze jen dement... Hanba!

09 ledna 2007

 

El Dementino

Par mych programu lze lokalizovat. Lokalizace delaji lide po svete, protoze ja neumi vsechny jazyky a prekladat se slovnikem... No to snad neprichazi v uvahu, to chapeme vsichni.

Dneska jsem dostal italskou a spanelskou lokalizaci od jednoho Itala. Zaroven mi ale uz driv prisla spanelska lokalizace od jinyho Spanela, tak jsem schvalne porovnal, jak se budou lisit. Lisi se asi v 40%, pochopitelne ta od toho Itala je blba. Namatkou jsem dal par slov, co se lisily, do slovniku a vypadly uplne jiny vyznamy, zatimco v ty od Spanela to bylo ok (coz se dalo predpokladat). Tak nechapu, jak to ten Ital delal... Pitomec...

08 ledna 2007

 

IT odborník

Tak jsem dostal email od jednoho IT odborníka - správce serveru. Poslal mi dokument vytvořený v OpenOffice. OK, je to nově schválený ISO standard, ale v práci mám "jen" MS Office, který ještě neobsahuje konverzní filtr. Chvíli hledám, jestli na netu není nějaká utilitka. Našel jsem 2 stránky s možností online konverze souborů. Ani jedna ten soubor neuměla převést.
Tak jinak, co to je vlastně za formát? Aha, je to v ZIPu zkomprimované XML + přílohy. Koukám, že dokument neobsahuje žádný text, jen jeden obrázek. Sakra jak někdo může posílat obrázek tak, že ho vloží do dokumentu a pošle emailem? Tak copak na něm je? Půl megová fotka s 16 miliony barev uložená v PNG. Zase pěkný, v JPEGu by to zabralo asi čtvrtinu. Proč to neposlal v BMP? Mělo by to "jen" 3MB.
A tohle dokázal "IT odborník"...za chvílí nám nestačí ani 10Mb linka na emaily :-(

This page is powered by Blogger. Isn't yours?