13 ledna 2008

 

Infolinka - studnice moudrosti

Zákaznická linka UPC
V dobré víře jsem se při stěhování obrátil na informace k zákaznické lince UPC. Podle internetových stránek by tam měl být dostupný net, ale chtěl jsem si to ověřit. Telefon nikdo nezvedá, takže komunikace pouze přes dotazník - děsný opruz.

: Stěhuji se na adresu tu a tu a chtěl bych vědět, jestli je tam internet od UPC.
Info: Bohužel na této adrese nemáme vůbec kabelové rozvody.

Tak takovouhle odpověď jsem fakt nečekal, no nic. Popíšu rozpor a uvidíme co dál.

: Podle této stránky UPC tam je přístupné vše. Některá informace je tedy chybná, která?
Info: Omlouváme se za chybnou informaci, dostupné je vše.

Aaa, klasika. První otázkou jsem neprošel přes nejnižší sortu operátorů/filtrů, která netuší vůbec nic a jen se snaží o minimalizaci dotazů. Už se těším na to, jak budu do měsíce díky nenadálému stěhování měnit zákazníka u současné smlouvy a zakládat si jinou.

Infolinka T-Mobile
Kamarádce přestal fungovat telefon, ale sehnala starý Siemens A50. Na přechodnou dobu stačí, ale je blokovaný na T-Mobile. U O2 už jsem jednou podobně starý Alcatel odblokoval s pomocí zákaznické linky, tak jsem to zkusil i u T-Mobilu...

: Mám telefon Siemens A50 a potřeboval bych ho doblokovat. Jak to mám udělat.
Info: Řiďte se postupem na stránce té a té.

Paráda, zase jsem narazil na filtr dotazů. Na té stránce totiž nejen není postup pro A50, ale u všech těch návodů je potřeba vložit odblokovací kód, který samořejmě u takhle starého telefonu ještě nebyl.

: Na uvedených stránkách není postup pro A50 a v sadě před X lety nebyl odblokovací kód. Co dál?
Info:
Od litopadu 2003 přikládáme kód k telefonu. Telefony kupované před tímto datem lze odblokovat na značkové prodejně. Pokud byl koupený před dubnem 2000, tak to bude zdarma, novější za poplatek 2000Kč (bez DPH).
Hm, za odblokování telefonu v hodnotě maximálně 2-3 stovek dávat dva a půl tisíce nikdo nebude. Takže vyhodit, v t-mobilu se opravdu starají o životní prostředí :-( Takové O2 u podobně starého telefonu poslalo kód pro odblokování emailem bez problému.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?