16 listopadu 2007

 

BFU v akci: Kontext?!

Tak to se zase jednou dementik predvedl. Prisel mi mail:

Bude fungovat program XYZ na WM6 zarizeni s 400MHz procakem, kdyz neni ARM?

Pozn.: Vsechna PocketPC zarizeni a Smartphone s WM od verze PPC2002 bezi jen na ARM procesorech. Dement ma evidentne OMAP procesor a mysli si, ze to neni ARM. Chyba lavky OMAP = ARM + nejaky prilepeny procesor navic (treba na zpracovani multimedii, apod.)

Nicmene odpovidam:

Pokud mas zarizeni typu PocketPC, bude ti to fungovat.

Pozn.: Obcas napise dement, ze mu neco nefunguje a je to proto, ze ma Smartphone misto PocketPC.

Odpoved dementa na sebe nenechala dlouho cekat:

Existuje nejaky zpusob jak zadat cislo vetsi nez 59?

Parada ne? No ale jelikoz kristalova koule dneska celkem funguje doslo mi, ze se dement snazi zadat GPS souradnice v jinym nez DD MM SS (DD - stupne, MM minuty, SS - sekundy). No nevim, proc by clovek mel zadavat pocet minut vetsi nez 59. Jo ja zapomnel. On je to dement...

05 listopadu 2007

 

BFU v akci: Nepodporovany hardware

Marketingova politika MS ma primy dopad na vyskyt a pocet dementu v prirode. At uz dementu volnych nebo vazanych. Jak je to mozne? Snadno.

Na pocatku byl handheld. Z nej se pozdeji vyvinulo PocketPC (coz je vlastne PDA), zaroven se casem objevili smartphony. Ale nejak se to zamotalo. PDAcka jsou napr. PocketPC zarizeni (zalozeny na Windows CE), Palmy a asi i jine. Smartphony muzou mit v sobe Windows CE nebo Symbian nebo kdovicojinyho.

A co s tim ma co delat MS? Hodne! Do WM5 se rozdelovalo: Windows Mobile pro PocketPC zarizeni a Windows Mobile pro Smartphone. S WM6 se marketingovi dementi v MS dohodli, ze oznaceni produktu se pouzije stejny jako pro velky Wokna. Takze tu mame: WM6 Standard (to je pro Smartphony), WM6 Professional (pro PDA s telefonem), WM6 Classic (pro PDA bez telefonu). No kazdy na prvni pohled vidi, co k cemu patri, ze?

A ted co BFU? Pise jasne. Tvuj program na WM6 nechodi. No, to je divny, rikam si. Tak se ptam, jak na to jako prisel. A on, ze kdyz to instaluje, tak mu to pise, ze to neni urceny pro jeho HW. No jak by mohlo, kdyz ma smartphone a ne PDAcko. A ted koho nakopat do prdele?

This page is powered by Blogger. Isn't yours?